A minőségről

A GMP lényege, hogy a minõség, azaz az érdekeltek elégedettségének eléréséhez a következõket kell figyelembe venni, illetve kell megvalósítani:

  • a folyamatok nagyon pontos szabályozása – az elõírások szerinti módon végzett tevékenység
  • szükséges mérések, ellenõrzések, azaz minõségellenõrzés
  • minden, a minõséget befolyásoló tényezõ: személyzet, helyiségek, berendezések, eszközök.

A minõségbiztosítás széleskörû fogalmába beletartozik mindaz, ami önmagában vagy más tényezõkkel együtt befolyásolhatja a termék minõségét.

A Jó gyártási gyakorlat a minõségbiztosításnak az a része, amelynek betartásával elérhetõ, hogy a termékeket mindenkor olyan minõségi követelmények szerint gyártsák és ellenõrizzék, hogy azok kielégítsék a forgalomba hozatali engedély követelményeit és megfeleljenek arra a célra, amire szánták.

-Az EAC Eurázsiai Gazdasági Unió megfelelőségi tanúsítása megszerzéséhez szükséges szolgáltatások az SGS-től – az Eurázsiai megfelelőségi (EAC) márkával igazolják, hogy a termékei megfelelnek az EEU követelményeinek.

-Mi az a kóser tanúsítvány? A dokumentumot, amely igazolja, hogy az előállított élelmiszert a zsidó hiedelmeknek megfelelően állítják elő, Kosher-tanúsítványnak nevezzük. A vallási szabályok mellett ez a dokumentum azt is mutatja, hogy az élelmiszerek magas minőségűek, alkalmasak az emberi egészségre és megbízhatóak.

-Miért jó a Halal minősítés?

A Halal termékek esetében a tisztaság csak százszázalékos lehet, ehhez pedig a teljes láncolatot – a beszerzéstől a termelésen és forgalmazáson át, egészen az áru eladásáig -ellenőrzés alatt kell tartani! Abban az esetben, ha az élelmiszeriparban tevékenykedő vállalatok Halal tanúsítvánnyal rendelkeznek, több előnnyel is járhat. Az egyik, az egyértelműen eszmei jellegű, mégpedig bizalom a termékek iránt, ez által a fogyasztók iránymutatást kapnak a termékek minőségével kapcsolatban. Ez egyértelműen meg tudja növelni a piaci lehetőségeket és előnyt jelenthet a versenyhelyzetben. A Halal minősítés segítségével a vállalatok bizonyították az élelmiszerbiztonság, a tisztaság és a higiéniai feltételek betartását.

További érdekességek a témában: https://www.egzotikusfuszerek.hu/hu/receptek-page-10/jo_tudni-blogcat-14/kosher_vagy_halal_mi_a_kulonbseg-blog-276/

Több mint 4000 tudományos, lektorált cikk jelzi a fukoidan különböző bioaktív funkcióit. A kutatás elsősorban a rákellenes, vírusellenes, gyulladáscsökkentő, immunitás, bél- és emésztőrendszeri egészség, sebgyógyulás és öregedésgátlás területére összpontosított. A tudományos kutatás feltörekvő területei közé tartozik a mikrobiom, a vesebetegség, a fogászati egészség, a bioanyagok, a gyógyszerelőállítás, a véralvadás és a neuroprotekció.

Használnád a terméket?  Érdekel az üzlet? Vedd fel velem a kapcsolatot!

Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el